ramlar in på någon festival

Om 15 minutas åker bilen, borlänge är våran destination och målet är en grym festival. Cya!!

vart jag än i världen vänder står jag här med tomma händer längtar efter något som kan rädda miggår vidare

Idag har jag fullt upp med att tvätta och packa och fixa musik och handla det behövliga för imorgon åker vi
ju och det ska bli så fruktansvärt bra det hära. Dock vill jag nästan inte att det ska vara imorgon för då är
det ju liksom över så himla fort men det är ett äventyr och det ska bli fint på alla vis. Puss.

det är väl fel å klaga


Min föreläsning i föregående inlägg levdes kanske inte ut till fullo och jag var hemma i sängen redan strax efter elva men en mysig tjejkväll fick vi i alla fall. Som Amanda sa "kvällen blev bra, bara inte som vi hade förväntat oss."
Nu är det bara att blicka framåt. Idag börjar jag plocka ihop till Borlänge, imorgon blir det sleepover med festivalcrewet och på måndag bär det av. Ses vi på p&l då kompisar?


det här med midsommarfirande

Förra midsommar var jag och Sofia fast i Falköping medan alla andra åkte iväg och firande sjudundrandes i smögen/kungshamn/whatever. P&L var ju veckan efter och pengar växer ju inte på träd direkt för två flickor som lever på studiebidrag. Vi struntade i det. Dock bestämde vi oss för att "nästa år måste vi fan åka någonstans". Planerna har smidits och åkt fram och tillbaka men nu sitter vi här igen ändå. Fast i Falköping. Men vi ska fan göra det bästa av det ändå. Precis som förra året har vi gaddat ihop oss med några andra strandade flickor och det blir tjejkväll hemma hos en tjej vid namn Amanda där vi förhoppningsvis ska riva ner huset till grunden och imorgon förväntas jag inte komma ihåg någonting av kvällen som komma skall.

Nja. Kanske inte. Men vi ska bannemig ha det roligt och det blir ju liksom vad man gör det till. Ha det så kul alla resenärer och må regngudarna avsky er.

Näää skoja ha det fint.

I watched you crawl into my bed with curses spilling from your head, you said "we're just the walking dead"


Hej guys. Igår slängde jag på mig min nya kjol plus en ny tröja samt nya skor och kilade iväg för att krama om Lisa. Luften luktade som den ska göra en sommarkväll och vi flöt igenom staden, parkerade oss på de bänkar vi stötte på och bara pratade om livet som vi liksom alltid gör och det håller på att bli en fin rutin det där. Natten spenderade jag i den finaste famnen.

jag vet att det är fel men det känns så skönt

och liksom vad som än händer kommer det man gör aldrig vara nog. Det är fel att nöja sig. Det är fel att nöja sig men valet mellan att nöja sig eller ge upp ligger på en sådan fin linje att allt blir sådär mosigt och man vet nog inte riktigt vart man lutar. Kanske är svaret att ge upp och genom det nöjer man sig?

"precis som barn som drömmer kan vi drömma bort denna natten" men drömmar är ihåliga och man vaknar ifrån drömmar och att drömma för länge skadar bara. Verkligheten väntar där ändå och desto längre man drömmer desto mer chockerar sanningen och sånt gör bara ont är är inte vackert någonstans.

cream

har massa nya tillskott i garderoben från det senaste, varav en denna urtjusiga kjolen som funkar precis ika bra som klänning. Wopwoop score osv.

hon är fem på morgonen men alla har feber i öronen, det gör inget om jag dör för nu vet jag vad mina läppar är till för
Det känns som om jag har fullt upp hela dagarna nuförtiden men det är väl lite det som sommarlov handlar om egentligen, att bara må bra och vara vaken alldeles för länge och bara göra saker tills man liksom måste pressa ut de sista krafterna man har kvar för att vandra hem på nätterna. Nu har jag i alla fall lite andrum och dessa ska jag spendera på de mest onödiga vis, bara för jag kan och inte har några tider att passa.

jätterödhårig och jättenöjd.


Ska fixa bra bild när min kamera är återfunnen wiie..

as if every day was a fairytale

En långklänning som aldrig kommer användas är väl onödig att låta belamra garderoben så jag kapade av den och hejsan hoppsan vilken fin liten favorit jag fick utav det.

TARE LÖGNT

-->heeey klick here for playlist!!<--

Dag 13 – en låt som lätt sätter sig på hjärnan


du var solskenet och jag var ensam

unkwn] idag var det inget alarm som väckte mig och jag har egentligen ingen tid att passa och kanske början sommarlovskänslan
krypa sig på ändå på något vis. Kreativiteten brukar vid den här tiden på året villas bort eller komma tillbaka och den ligger där nu.
Bland hårrufs och bakom ögonen och i fingrarna. 

Och denna dagen ska bli bra för ska jag cykla ner till staden och strosa runt med en fin flicka och en fågel viskade i mitt öra att jag
ska ordna mitt kaos till hår också. Ikväll ska jag träna för första gången på hur länge som helst känns det som och sen ska jag
mysa med min madre och sen får man bara se vart natten för en. Inga förbindelser mina vänner.
Men nu ska jag teckna.

hjälp mig jag behöver dig igen igen igen

En cykel och en bänk och en lisa och tusen ord i sekunden och känslor och prat om exakt allt som behöver
nämnas och några filmer och kramar och åh en så tjusig sommarnatt.

en benämning på oss skulle sväva upp till stjärnorna och föreställ dig ett liv på en luftballong, bara du och bara jagto breathe

Jag är fortfarande liksom inställd på skolångesten och det kommer nog ta mig ett tag att förstå mig på att det är sommarlov och att jag faktiskt kan slappna av. Bara den lilla känslan av att kunna spendera en hel dag med böcker och filmer och kaffe - bara för att jag kan. No strings attatched. Sommarlov är till för att andas och om det så är regn eller cigarettrök eller lukten av en kudde med någon annans doft eller torrt gräs eller rökkanonerna på en konsert eller sololja eller saltvatten så är det fantastiskt att andas in och andas måste man ju. Och i sommar ska jag bara andas in friheten.

här blev jag den jag är här kommer jag förbli, här har jag längtat bort här har jag känt mig fri, här har jag blickat framåt men ofta tittat ner, jag är nog inte det du drömmer om men jag är det du ser
du har ditt eget facit för rätt och för fel, du kanske bär på en massa saker, jag förstår en liten del. Hade du någon innan? Vill du ha någon sen? Ja, jag vill säga att jag älskar dig men det är för tidigt än. Jag hade slutat prata, jag var så van och stänga av. Du frågade vem som förstört dig och jag gav dig inget svar. Jag tog allting för givet, det var något fel på mig, jag måste varit någon annan innan jag kände dig

vi är förlorade vi två, sen vi var sjutton år


sommartider hej hej

Igår började kvällen ute i ingenstans med en bunt glada och taggade människor. Det spelades jag har aldrig
och lite kortspel och en massa skratt och prat och spring och toalettbesök och djupa samtal på trappor och
kramar och allt det där en bra förfest brukar innehålla.

Efter lite beslutsångest sådär åkte jag, sofia och linda in till staden för att se vad mer kvällen hade att erbjuda
och det var väl både ett bra och dåligt beslut på något vis. Stötte på många vänliga blickar och även där blev
det kramar men lite missöden och sånt där var tydligen inte oundvikligt ändå. 

Idag har jag varit bänkad i sängen verkligen hela dagen men jag ska försöka fixa med lite bilder snart för
några finns det allt. Puss på er.

hej


och så var det lov

Idag var det skolavslutning
och här är delar av min braiga klass

skolavslutning wiiiiie!!!


Dag 12 – en låt du har hört live

Way out west 2009 och spelningen var tamejfan fantastisk.

something as simple like a gentle touch


memories about the past#2

För några år sedan kunde jag bli nära på lite sprallig av tanken att skolka ifrån skolan för att ha Emma-dagar. Att bara ligga hemma, skriva på mina noveller, läsa mina böcker och fotografera allt i lägenheten och runtomkring ur nya vinklar - även fast bilderna redan fanns i pluralx100 om och om igen. Jag hade idéer. 
Ett tag efter det blev jag sjukskriven och tanken på ännu en dag blockerad ifrån verkligheten skrämde mig och istället för att vila upp mig själv och mitt sinne, vilket var poängen, drevs jag till intensivare ångest och jag har nog aldrig känt mig så ensam i mitt liv som jag gjorde under den där månaden av ensamhet som övergick till ett år av deltidssjukskrivenhet. De antidepressiva gjorde mig livligare än vad sömntabletterna jag fick gjorde mig lugn och veckor utan sömn blev till månader och jag var bara tom och livlös med drömmar om att kunna göra allt. 

Just nu har jag tiden och orken jag behöver och jag kan faktiskt känna mig bortskämd ibland som ändå inte gör någonting åt det. Det är bakåtvänt liksom. Jag är full av vilja och liv, men drömmarna och inspirationen tappade jag någonstans på vägen.

13thofjuneom jag fick bestämma..

..så skulle mitt hår se ut precis såhär. åh. hej. kom och hjälp mig. osv. (requiempouruncon)

lovely video from the great weepies::


disaster#2

Egentligen vill jag bara krypa under täcket och sova till en morgondag långt fjärran men jag har cirkus fem inlämningar att ha färdiga innan veckans slut och det är fan alldeles för lätt att skjuta saker under mattan ibland. Inte längre.

åh så fett jävla bra

här

studentens lyckliga dag

ungefär såhär roligt var det att stå ute och kolla på studenttåget och jag tog praktiskt taget inga bilder alls under dagen.
Regnet skingrades inte men humöret drogs upp i samband med kvällens festligheter, och här var kameran haj.

yo

jo men typ såhär ser min hårfärg ut och det är då inte rockigt någonstans. Har verkligen inte ett öre i plånboken heller så är knappast lätt att göra någonting åt det... får helt enkelt se ut som något taget ur pokemon tills det gått ut lite, jag har fått pengar och kan färga över med någon annan färg.
Puss.

suede

har förresten nya skor ifrån pingstkyrkan. Jättefina med kilklack i plast och mockatyg. Ni ska få bättre bild någon gång.

dimmiga dar

Den här dagen har mestadels gått i regn och gråskala trots studenten och massa glada ansikten men efter regn kommer ju enligt sägen solsken och vi får hoppas på det även ikväll. Snart ska jag börja fixa mig för om bara några timmar ska jag sitta på fjantlisas golv med en bunt tjejer och vi ska på bra och skratta och lyssna på bra musik och leka lekar och förtära lite av det här som kallas alkohol. Vad som komma skall vet ingen men det är väl precis så det ska vara.

disaster

Ångest brukar kunna dansas bort men just nu är jag osäker.

dessa hårhistorier

Håret skulle bli rött men blev någon kaotisk lila färg med ljusa fläckar och varför ska jag alltid få för mig att göra saker med mitt hår. Blir ju aldrig bra ändå. Gick in och bad om tips hos en frisör. "30 minuter med balsam i håret så ska färgen tonas ner". Mjodå. Fläckarna blev värre och resten påverkades knappt. Någon annan som fått lila hår som vet hur man får det att gå över till rött? Vilken färg man bör lägga i? UTAN att behöva bleka dvs. Panic asså, fml osv. Tur att jag är ledig fram tills måndag. Men åh, student och fest på fredag ju. Ser det konstigt ut med mössa i juni?

plans

q: hur planeras kommande månader i sommarsverige? :D
a: festligheter, skolavslutning, festival, förhoppningsvis norge och en massa sommaräventyr!

om du var här

Sara kommer hit snart. Crazy shit is going down. Ni får veta senare.

singing in the raaaaaaaaain

fett gött väder när jag och sofia gick hem ifrån pingstkyrkan asså. Svettet bara dröp och svettlökarna vidgades på grund av den vinande värmen. Så tog en svalkande dusch i rännan.


both old and new

gick lite nuts häromdan på en tshirt jag fått av min bror ages ago (no offense...) Shreddade praktiskt taget hela framsidan och fixade till ärmarna lite och sådär. Helt okej fet enligt min mening.

Dag 11 – en låt av ett band du hatar

Ett band jag hatar har jag inte någon aning om vilket det skulle kunna va men denna låten är ju bara så
fruktansvärt jobbig på alla sätt och vis och jag fattar inte vad det är för charm i den som folk snackar om.

it's a hard knock life

städade från klockan halv två fram tills halv sex ungefär då jag gick för ett snabbt mål mat hos mami, 
en 40 minuter senare bänkade jag mig i sängen för engelskaplugg och har nu suttit här sedan dess och
det är liksom inte någon vila någonstans nuförtiden. Stressiga tider och plugg som aldrig verkar vilja ta
slut eller försvinna och en brännande sol som ropar efter mig men solen får vänta. För jag ska ju på något
vis klara allt.

jag skriver igen men undrar över vad

Egentligen gör det mig inget att han har funnit någon ny att älska. Att han har funnit nya fingrar att fläta
sina med och att han har funnit någon ny som han faktiskt vill kalla sin. Vi brukade säga att det skulle
vara vi för alltid, så länge det fanns tid för oss men vad vi inte insåg var att var timglas når sin ände och
att sand är inte för evigt. 

Kärlek är ju som sand, egentligen. Man kan varken hålla för hårt eller släppa taget för vad man än gör
finner sanden sin väg genom fingrarna. Och ingen strand är heller oändlig.

Han brukade kalla mig för godis. Godis och allt gott och sött och surt och starkt och mjukt i världen.
Han brukade säga att jag var en perfekt dos av allt.

Jag minns den första gången vi träffades. I vimlet på en altan fylld av dimmiga blickar och tomma ölburkar.
Han hade uppvikta jeans, en slapp t-shirt och en blick som kunde få vem som helst på fall. Men det finaste
av allt, han samlade på pussbiljetter. Jag hade inte ens hört hans röst förrän han tappade en näve med
pussbiljetter framför mina fötter och frågade ifall han fick kyssa mig tills solen gick upp.
Hade jag haft förmågan till att tala då hade jag sagt ja, men det behövdes liksom inte. En flackande blick
och ett vagt leende senare kysstes vi, och ibland känns det som om han har kysst mig ända sedan dess.

Jag kan fortfarande smaka hans läppar. De smakade cigaretter och snus och jordgubb och alkohol och
ibland kan jag önska att den smaken höll för evigt.

Dina pussbiljetter går till någon annan nu och mina kyssar går åt världen och vinden och sanden.
Och vi sa för alltid. Men något sådant finns inte.(och mina ord är ur fantasin och min inspiration kommer med vinden)

Dag 10 - en låt av ditt favoritband

Det här med favoritband har jag faktiskt inget för det finns ju så otroligt mycket bra att det skulle aldrig
riktigt gå att välja ett speciellt. Men aprilhimlen, den älskar jag ju verkligen och det gör jag nog för alltid.
Och denna akustiska versionen är exceptionell. Och Håkan, han är ju Håkan liksom.

j'adore


elle??

funderar på å färga håret rött igen hehelololo vore möge göttttt...elleer??

is it better to feel empty than nothing at all?


vi kan le, men bara i sekunder, det är ett uttryck för känslor och det är förbjudet


Solen skiner idag och om några timmar tar jag tåget till göteborg för att kolla bio och äta något gott
med mamma, janne och min bror. Ur min högtalare spelas allt möjligt bra som jag ska se på
peace and love, det är liksom bara 25 dagar kvar och jag kunde nog inte vara mer exalterad faktiskt.
På något vänster ska jag också ordna så att jag får åka till Oslo efter det. Till min fina Emma.

Vad var det jag sa nu igen? Jo.
Jag behöver ju bara saker att se fram emot.

2010#2


2010


lump sun

2009

en jävla bergochdalbana alltihup

från taggad på en spontankväll med grillning och godingar.......
till fett otaggad och ledsen för att en viss vilsen tjej missade bussen... (missa är till och med en underdrift,
jag viftade bort den för jag trodde det var fel. jävla hallgrensskylt man blir ju bara förvirrad!!!)
jag har ju en schysst tröja och en söt pappa som lagar mat åt mig i alla fall. 
Sen att göra ikväll? Ja, jag kan ju alltid plugga. Eller spela tetris. Det är ju faktiskt nästan lika kul.

tildo

Igår så höll jag och Matilda samt några till i en Fritidskunskapslektion (eftersom vi inte har
något kvar att göra har vi fått lite fri tid så att säga) men inga bilder blev vettiga tror jag,
har inte riktigt orkat kolla igenom dom ha-ha. Förutom denna då. Hehe. Matilda är söt.

måndagsbarn (vad har du gjort av dig, för dig, med dig själv?)

min måndag ungefär. (+plus tusen hjärtslag i sekunden, en musikuppvisning, pingstkyrkan, sara, besvikelse och tårar och lycka och förvirring och liksom alla känslor på en och samma gång.)

hope there's someone

Så fort jag säger att jag ska lägga ner bloggandet finner jag något nytt slags driv som får mig att hålla igång.
Det är konstigt men skönt på något vis, att något inom mig fortfarande ger mig vilja.
(Och även om min befrielse genom ord sker i dolda textdokument på datorn finns de där och det hjälper faktiskt.)

och åh. I augusti köps det en ny kamera. Jag behöver ju bara saker att se fram emot.

linnéa

Idag har min bror och hans dotter Linnéa vart på besök och det är konstigt hur så mycket spring och lek
på ett sätt ger en nya krafter och energi. Jag har en del foton och filmer och såntdär så ska väl redigera
lite nu mhm wie. Denna bilden tog pappa, jag står bara för redigering.

beth/rest

min pappa frågade mig hur det är med mig nuförtiden och jag ska försöka göra någonting åt det nu.
Ingenting mår bättre under mattan.