2201

det var det sommarlovet då. fml

går vidare i hopp om att få stanna kvar (skulle det här vara allt?)


Igår var det först golvfest hos lisa och efter det vandrade vi iväg till ett hus med flera uteplatser och bekanta samt nya ansikten och dans och toalettprat och lekplats mittemot och ja det var en fin förfest. Emot natten vandrade jag och Lisa ner emot staden i hopp om lite välbekanta ansikten och det blev ju kramar och skratt och ramla runt och allt detdär men det var ju inte mer än vad man kunde tro om en utekväll i falköping. Så trött på den här staden så jag dör. Och imorgon börjar jag jobba och nej jag är inte redo att säga hejdå till sommarlovet än men so be it. när du ser på mig är det knappt jag minns

Inatt fick jag besök och sov inte sådär jättemycket direkt och när jag väl kom upp ur sängen bar det av mot skövde nästan direkt för att strosa runt med sofia och åh jag köpte världens finaste gubbskor för minsta småpengarna som jag ska visa en bättre bild på imorgon. Efter skövde gick jag i alla fall direkt till mamma och åt och sen gick jag hem och stensomnade. Nu kollar jag film och planerar att göra det hela natten om inget bättre kommer upp mhmm.

caring is creepy

Även kvällen spenderades med fjanten bredvid mig och vi kollade på en jättemysig film vid namn Going the distance. Nu har jag kramat lisa adjö och dricker en kopp kaffe med soundtracket till Garden State på, himla bra faktiskt.

Hon kan ju då rädda vilken dag som helst.


damn damn damn my feet just wanna touch the ground

Det är lätt att känna sig tom men idag måste jag sysselsätta mig för att inte tappa fästet. Det blir en sväng på stan med min partner in crime lisa och något säger mig att det ska spånas planer inför helgen. Det är min sista helg innan jag börjar ett jobb som kommer pågå fram till skolans start så dansas ska det fanimig göras, kosta vad det kosta skall.

om du vill dansa och vara lite glad.

Båda finns med lite bättre studioinspelningar på spotify här och här.

0212

tusen kloka ord, några gynnande konversationer och en lång cykeltur senare landar jag i sängen, extremt rödhårig och med bättre perspektiv på livet. Rätt bra för en onsdag tycker jag men för att vara en kväll med lisa är det inga konstigheter.

I don't know what I'm living for but I know that I just wanna live some moreunknown. Sömn blir det inte mycket av och dagarna spenderas med att teckna och kolla på tusentals filmer men idag för andra dagen i rad gör jag någonting utanför normen och spenderar kvällen med en jättefin vän. Vi ska mysa och prata om det som inte redan nämnts och så ska jag få bli jätterödhårig igen. Yes.

lägesuppdatering.

Jag vet själv att denna plats inte är vad den en gång var men idag fick jag det sagt till mig och det kan nog ha varit bra ändå. Har tappat hela konceptet med att skriva och fotografera och ta mig tid till att ens försöka. Stänger mest in mig i mitt rum och gör oansträngande saker för att det är bekvämt, fotograferar ingenting för att det känns halvdant, berättar ingenting för att allt känns ointressant och publicerar aldrig vad jag skriver för att det känns för personligt. Vad har hänt då? Absolut ingenting. Och kanske är det det som är grejen. 
Den här sommaren skulle jag hitta på saker. Jag skulle på festival och jag skulle på roadtrips och jag skulle ramla runt i mer nätter än min kropp klarar av och jag skulle träffa alla jag aldrig träffar och jag skulle åkt till Oslo och Stockholm och jag skulle tagit mig tid. Jag skulle läsa böcker och fotografera och skriva och gå till den där bänken som är bara min för att andas in luften som jag brukade för ett år sedan. Jag skulle motionera och bada och finna frid. Jag skulle vara glad och nöjd och aldrig sitta still. 

Jag har skrivit. Trettio textdokument ligger opublicerade på min dator, jag läser inte ens igenom dem själv efter jag tryckt på spara och det är så fruktansvärt mycket känslor som ligger i dedär dokumenten att det nästan skrämmer mig. Sen har jag ju varit på festival och ramlat runt i några nätter. Annars har jag mest suttit still, metaforiskt sett i alla fall. Jag kommer liksom ingenvart med någonting. Och på samma ruta finns det begränsat med inspiration och jag vill ta språnget men jag vet bara inte när var hur. Och desto längre jag står stilla desto mer skrämmer tillvaron mig och jag försöker finna lugn men utanför denna lilla ruta jag verkar vara så fastlimmad i rör sig allt för fort för att jag ska hänga med. Som en klen liten fisk som inte kan hänga med i stimmet liksom. 

Men jag ska försöka skriva i alla fall. Att skriva det som aldrig nämns kan vara något av det viktigaste som finns för vet jag någonting så är det att ingenting blir bättre genom att hållas inne. Och ibland kan jag faktiskt tycka att jag får ut mer av att skriva saker i gömda textdokument eller här på bloggen istället för att berätta om det för någon. Inga dömande ögon liksom. Vad jag känner är vad jag känner och vad jag tycker är min åsikt och det kan ingen klanka ner på eller ta ifrån mig.

Och det är liksom så det ligger till.

fatta kärleken

Jag tycker att alla borde läsa detta inlägget som Lisa Magnusson skrivit angånde händelserna i Norge.
Fruktansvärt klokt och bra och fint skrivet. 

float
Sån himla brist på kamera så jag dör och jag vill bara ha min nya kamera nu men får vänta som minst någon månad till. Gårdagens humör svängde som en bergochdalbana men nu är jag på fötter igen tack vare fina vänner och kaffe och den där famnen och lite sömn.

Idag har jag dammsugit lägenheten och städat och velat fotografera och känt mig lite onödig och liten men så får det väl vara ibland. För att höja humöret googlar jag runt på olika resor och jag bara längtar tills jag får flyga iväg någonstans med en vän och uppleva nya saker. Det kan nog vara det bästa som finns.

solong

Inte säker på om jag visste vad söndagsångest var förrän idag och jag vill bara spola ner den här dagen i toaletten.

NIKON D60 KAMERAHUS for sale

Är det någon som skulle vara intresserad av att köpa mitt Nikon D60 kamerahus? Objektivet gick sönder men har vart och bekräftat på expert att det inte är några fel på själva kamerahuset. Tänkte sälja det för 2000! (eller högstbjudande) Tillhörande objektiv kan man hitta på nätet till priser som ligger på kanske 1200+, sök på nikon objektiv bara!

Ifall någon skulle vara intresserad kan jag fotografera själva huset också, skicka ett mail till adressen längst upp i menyraden isåfall!

send a hope upon a wave for all the souls you failed save

Inatt var det praktiskt taget omöjligt att somna. Med för mycket tankar som förföljde mig och kaos i världen och i sinnet och hej kom och hjälp mig jag känner mig tusenfalt ensam nu och inget tidsfördriv fyller ett tomrum i denna natten. 

(förresten lyssna på en fin låt)

pillar med designen så don't worry om det ser random ut ett tag. Detta är inte meningen och förhoppningsvis blir resultatet fab.
.

det är en sjuk jävla värld vi lever i och det finns så sjuka människor..
sänder tusen tankar åt alla drabbade efter tragedierna i oslo och utøya.

och så var det 2011. (charmerande stillbild emma t.)


Men alltså p.s. gillar ni ens att kolla på videos? Ni är hemskt tysta nuförtiden. Eller så är det bara jag som är grymt tråkig.

Random amusement from 2010. Better stuff from 2011 coming up.

Randoms from my 2010 from Emma Therkelson on Vimeo.


Tre nya ting ifrån röda korset.

Dåliga bilder men tänkte börja uppdatera lite sånt här igen eftersom ni verkar tycka om det hihi mhmm wie osv.

kärlek är ett brev skickat tusen gånger

Världens finaste Håkan på p&l åh. Kunde inte sova inatt för att jag sov praktiskt taget hela dagen igår plus en jobbig rethosta och har sjukt tråkigt så nu ska jag börja knåpa på en video ifrån massa sparat gammalt material och om en jätteliten stund ska jag möta Sofia för en tur på kupan mhmm. Plus åh jävla idiotfacebook har blockerat mig ifrån att ladda upp filmklipp eftersom jag försökte ladda upp min p&lvideo med håkan som soundtrack. sux.

Borlänge

Bilderna ifrån peace and love tar liksom aldrig slut så det får väl komma bomber lite såhär det kommande halvåret eller så. Puss.

hello there.


Jag mår fortfarande pyton men höjde humöret genom att utnyttja ett gammalt erbjudande och beställde hem 100 utskrifter på mina bilder så nu kommer jag kunna gömma en massa fina ögonblick ifrån 2011 i en låda i mitt rum (där jag sparar massa annat fint så som brev och sådant.)

Mamma och Linnéa.

De bästa och finaste tjejerna i världen.

Vackraste brorsdotter, några månader tillbaka.


fredagen den femtonde

(Alltså kvallen?) I fredags ramlade vi runt bland två destinationer och det var mycket dans och skratt och nya ansikten och innan kvällen fick en konstig twist var den faktiskt finurlig och fin.

Knåpade ihop en video från årets festival wie.

Och åh nu vill jag bara göra tusentals videos och har grymt mycket material så blir väl till att sätta mig med det någon tråkigt sommardag. Idag ska jag dock bara rehabilitera för jag känner mig tung i huvudet och ond i halsen och det är inte kul någonstans fyfan.

fetish?

På tal om uppmuntrande saker.. får mitt minneskort idag, yes!!

the infinity coat//vanillascented.freshnet.se

Behöver denna. Bad. Någon som vet var man kan hitta liknande? #1 Den är slutsåld #2 den hade ändå gått på minimun 1500, blir väl secondhandsearcha..

mer respekt åt poliserna! Eller?

På aftonbladets webbtv viner poliserna förbi på segways med Bad boys - Bob Marley som soundtrack. Kan inte låta bli att hålla med Josephine Bornebusch. Och följdfråga, om de ska gripa någon då? "Hoppa på bara så åker vi till stationen".

finaste.


det är fredag och fredag är dans


man måste dö några gånger innan man kan leva

Jag ser det vackra nu. Tragedier öppnar upp ens ögon och fåglar som innan bara passerat börjar jag lägga märke till – hur de rör sig, låter, ibland låtsas jag till och med förstå mig på vad de tänker. Musik som innan fått mig låg ger mig en fantastisk känsla. Jag uppskattar kreativiteten liksom, orden som någon har knåpat ihop för ett budskap och även jag kan ge någonting genom mitt skrivande igen. Kanske inte till er eller fåglarna eller sommarsolen som gömmer sig, men till mig själv. Och det är vad skrivandet från början alltid gjorde. Skrivandet räddade mig och nu ska jag rädda mig själv genom att skriva. Och att finnas.


Hej.

Jag vet att jag är lite distanserad men det för vara så ett tag för livet är rörigt och fullt av händelser och allt är jättebra och jättedåligt och sorgset och lyckligt på en och samma gång och jag hinner inte riktigt fokusera. Har så mycket jag vill visa er egentligen men har ju som sagt inget minneskort till kameran och jag tror ändå inte jag kommer orka plåta alla nya kläder som har flyttat in hos mig på sistone. Utan överdrift har jag fått/köpt som minst 30-40 nya plagg kläder/skor den senaste månaden och sånt är ju faktiskt inget kul att se ändå.

Men i alla fall. Jag finns här när jag finns här och när jag inte finns här gör jag någonting som betyder så mycket mer och det är ju bara bra. (Sånt som att träffa vänner eller kyssas eller läsa böcker eller dricka kaffe eller kolla på My So-Called life (dubbelparentes men SE, grymt bra serie mhmm) eller sova eller gå barfota på någons gräsmatta eller hålla handen och allt sånt där ni vet. Jag bara är.)

bra bakgrundsbild på datorn må jag säga.


Extremt högt och otroligt nära

Oktober 2010 fick jag två fantastiskt fina och kloka brev ifrån en flicka och i det andra brevet avslutade hon med att säga att jag borde läsa den här boken. Och den är så himla bra, vill aldrig sluta.

up with the sun

Hade jag haft tillgång till att fotografera denna morgon hade jag tagit kort på morgonsolen på väg hem. Den är fin i falköping, då staden sover. Luften känns frisk idag och jag håller tummarna för att det är ett tecken på bra besked. Idag behövs bra besked.

och ännu mer pl såklart.


pl

Har redigerat alldeles för tusentals många bilder ifrån pl nu och det är en bra bit kvar men vad material jag får ändå. Eftersom mitt minneskort är på resande fot kan jag inte heller fota några nya bilder så det får liksom vara pl och text och sånt där för ett tag här. Äre ok? Puss.

sitta på axlar under lykke li.


visa mig den maximala hastigheten, vart du vill så fort du kan

I fredags tog tröttheten över efter skövderesan men på vägen hem behövdes det inte mer än ett telefonsamtal för mig och lisa att bestämma oss för att ramla runt i fredagsnatten.

Väl hemma fick jag först den finaste överraskningen, emma h knackade på mitt fönster, (så som hon alltid brukar göra när vi ska ses)  hon har varit hemma ifrån oslo denna helgen och åh jag kan inte beskriva hur fint det var att förloras i den där välbekanta famnen och det kändes nästan som om hon aldrig varit iväg samtidigt som jag kände i hjärtat hur hon varit iväg allt för länge.
En kort visit av henne och sedan planerades det och lisa kom hit och vi gick runt och fixade och trixade och vips så satt jag på hennes pakethållare på väg till en fest som egentligen inte var våran destination men vi hamnade där ändå och hade en jättefin stund. Efter det blev det hälsa på välbekanta ansikten och sitta på en trappa bakom ett hus mittemot en krog och prata om livet tills det kändes i hjärtat rejält. Det känns alltid i hjärtat med lisa, min lilla rödhåriga vackra filosofiska fjantlisa

Igårkväll var det inflyttningsfest hos lina och jag och sofia gick runt hela staden för att få kvällen att fungera men det blev en bra kväll med många välbekanta ansikten och det vore fint att ramla in i varandra senare och djupa samtal och hej är du här det var längesen och möt mig vid statoil så går vi hem ihop. Och hålla handen. Allt avslutades i den där välbekanta famnen och i den famnen borde varenda kväll avslutas för då gör ingenting ont dagen efter.

1218


Idag är en bra dag och snart åker jag iväg till skövde med lisa för att spendera lite pengar jag inte har. Ooh living on the eeeedggge

q

AK om fairytale of new york:
Hej!
Följt din blgog ett bra tag & jag har tidigare sett att du lagt upp bilder som ändras , asså att dom ligger på varandra , sen försvinner den ena , så kommer nästa bild upp ( du vet säkert hur jag menar ) .
Jag tänkte undra om du inte kan göra ett inlägg med detta , asså beskriva hur man gör , för jag skulle så gärna vilja kunna göra det! 

sv: Jag gjorde ett inlägg in detta för länge sedan, klicka här!
UPDATE till AK: du laddar upp den sparade Gifen som en vanlig bild!

fairytale of new york

Idag skiner inte solen alls så med all min kraft och min icke-befintliga-utsövdhet gräver jag fram solen i sinnet för jag vet att den finns där och det känns. Har fått återse den vackra gyllenbruna famnen och ingenting gör liksom ont där, som en fristad och en håkan-konsert och aprilhimlen och en midsommarnattsdröm för åh han är ju solskenet då jag är ensam.

kom sommarnätter under stjärnor kom, med ensamheter dagen om

finaste håkan.

Pt.3


vi går ut och brinner upp i natten

Dolda budskap och omvänd psykologi. Jag sa försvinn och du försvann och med de orden förlorade jag dig. Inte i den mening att du var borta, utan för att du inte stannade och därav sjönk. Försvinn betyder kämpa, dra åt helvete betyder stanna hos mig och släpp taget betyder håll hårt om min hand för jag sipprar iväg och jag behöver dig nu mer än någonsin.


och man är ju liksom förevigt försvarslös, man lär sig aldrig förstå sig på livet och man förblir ett dagisbarn fastkedjad i väntan på något som tydligen "komma skall".

.med skjutna vingar genom glass-slott i aprilskyar och fjädergrottor överallt, har sett de bästa moln

Sommarlovet är fint och man kan ju tro att jag skulle banka mig själv i huvudet en skvätt för att jag legat i sängen hela dagen istället för att gassa i solen men att spendera 21 timmar i en gosig gyllenbrun famn skiner starkare än solens alla strålar. Och jag är glad.

alla dansar och jag tänker är du också själv?

Ohejdbara känslor och nu kan du få mig så lätt och fint att ligga och kramas hela natten i ett tält med andnöd av värmen och puss och kyssar jag saknar dig varenda dag och jag önskar du vore här exakt hela tiden.

Pt.2

Inatt sov jag i min egen säng för första gången på sju nätter och man kunde tro att jag skulle vara utsövd men jag vaknade med tuppen, kanske lika bra det. Klockan tolv ska jag möta Lisa vid kupan för att prova lyckan och senare idag ska jag träffa Sara för första gången på för länge och sista gången på ett tag också vilket gör lite ont i hjärtat men kramas får jag ju göra i alla fall. Kramar är ju hur bra som helst. 

Och nu är det mindre än en månad kvar av mitt sommarlov innan jag börjar jobba och det känns verkligen hur trist som helst eftersom jag endast haft några få soldagar och de alla var i borlänge då man faktiskt jätteofta önskade skugga eftersom man liksom inte kunde svalka sig någonstans. Svensk sommar är inte vad den har varit.

Träffade kändis.

Träffade på denna killen på p&l och efter ett tag gick det liksom in för mig hur sjukt lik han var Michael Cera.(Juno, Nick & Norah's Infinite Playlist, Supersugen, Scott Pilgrim Vs the world etc) Vart ju nästan skrämmande. Han finns ju på google om ni ändå inte förstår vem jag menar. 

Duktig på att rita var han också och precis som Paulie Bleeker (som Michael spelar i Juno) och de mesta av hans karaktärer så var han sådär sluten och konstnärlig och kreativ och musikintresserad. Han ritade av mig på mitt eget ben och jag drog sedan historien om honom för alla som påpekade bilden senare under festivalen. Han fascinerade mig på något vis. 

Pt.1


Lite warm-up bara.

Då vi var på väg. Vi alla har ju liksom levt runt med varandras kameror på pl men nu kör i alla fall bildbomberna med det som låg på min kamera igång. Har nog tagit allt förutom de som är på mig dvs. Woopa vad fint det känns när man kollar tillbaka och även fast det var grymt påfrestande ibland vill jag tillbaka nästa år och nästa efter det och på bara tusen andra festivaler också. Festivalmänniska är man nog allt ändå.

på väg/går vidare

I väntan på att höra av finaste fjantlisa som jag äntligen ska få träffa hugger jag in på alla p&l-bilder och det lär ju ta år och tar men det är det värt för fyfan vilken känsla alltså. Åh.

hemma

har haft fetaste veckan i borlänge med dessa två brudar!! nu är det rehab som gäller. Har tusentals bilder att visa så får väl kalla myscenario för festivalblogg framöver.. kisses. (p.s. sofia vaselinet???)