vad drömmer du om?


(Ph-fashiontoast.)
Jag drömmer om frihet, och jag drömmer om att veta vad frihet innebär. Jag drömmer om att vara fri att göra vad jag vill men ändå kunna ta ansvar. Jag drömmer om att göra impulsiva resor men ändå kunna hålla mig till någon slags plan. Jag drömmer om så mycket.
Jag drömmer om att skriva en bok. Jag drömmer om att skriva en självbiografi då jag berättar allting in i minsta detalj, så personligt som min egna dagbok. En självbiografi med ett välgenomtänkt omslag som kan få pryda endast min bokhylla om det vore så.
Jag drömmer om att lära mig spela gitarr och sedan ta fram mitt gammaldags skrivblock där jag kluddrat ner ackorden och låttexterna till alla tusen låtar jag skapat, för att sedan framföra det inför en brasa och mina närmsta vänner.
Jag drömmer om att sjunga i ett band, åka på turné världen över. Att höra flera tusen människor skrika mitt namn och sedan se dem gunga i takt till en stämma som ska komma ur min mun.
Jag drömmer om att resa, se världen och alla dens hörn. Som min far säger, man ska passa på att resa när man är ung innan livet blir allt för seriöst. Jag drömmer om att åka till ett främmande land där jag inte kan ett ord av språket, utan karta och plan, och bara göra allting impulsivt.
Jag drömmer om att bo i Paris några år. Jag drömmer om att måla av Eiffeltornet, sittandes på en bänk klädd i svart basker, sandaler, och en röd långklänning i ett tyg så bekvämligt att jag känner mig påklädd fast naken. Kanske få ett jobb som servitris och leva osäkert och halvfattigt på dricks. Jag drömmer om spänning, om kampen.
Jag drömmer om att bo i London också. Sitta på ett café med en tjock bok som får mig så fast i den att jag sitter på det där cafét i timmar.
Jag drömmer om månskenet. Jag drömmer om picknickar på stranden hand i hand med någon som nu endast är illusion. Jag drömmer, som alla andra, om kärlek. Jag drömmer om den där obeskrivliga känslan som det sägs man känner endast en gång i livet.
Jag drömmer om så mycket, att det skulle ta en evighet att berätta.
Jag drömmer om allting som känns mer eller mindre distanserat ifrån verkligheten, men är inte det de som drömmar är till för? För mig känns drömmar ibland som en fristad att rymma till när man inte är bekväm i sin egen verklighet.

Vad drömmer ni om?

Anonym

tusan vad fint och bra skrivet

2010-06-08 | 15:37:27
http://majaljung.devote.se
Maria Jansson

du skriver verkligen jättefint

2010-06-08 | 15:58:58
http://getitright.blogg.se/
Lisa

fint skrivet, och jag känner igen mig i en hel del utav det du skriver!

2010-06-08 | 16:33:50
http://swedishhidiot.blogg.se/
Linnéa

Vackert, emma.

Jag drömmer om mycket, men det är nog mest två saker:

1) att känna total bekvämlighet i mig själv. Att älska mig själv, acceptera och klara mig själv.

2) att få modella utomlands. Och jag vet, jag vet, det är alla småflickors dröm. Men jag ska ta det längre än en dagdröm.

Man kan ju faktiskt egentligen göra precis vad man vill, och vad man orkar.

2010-06-08 | 16:59:16
http://mayfly.devote.se
KLACKARNA I TAKET

Just nu har vi en tävling i vår blogg där vinnaren får ett paket snygga underkläder, tävla du också! :)

Dirketlänk: http://klackarnaitaket.blogg.se/2010/june/tavling.htmlVi höres!

/Elina & Linnéa

2010-06-08 | 18:43:48
http://klackarnaitaket.blogg.se/namn:
kom ihåg mig!

mail:

blogg:


kommentar: